Welkom bij Jong Nederland Loven Besterd

Jong Nederland is een landelijk georganiseerde jeugd- en jongerenorganisatie. Jong Nederland Loven-Besterd is een van de circa 200 aangesloten afdelingen. Kenmerkend voor JN Loven-Besterd is: Speels, vrolijk en uitdagend, een club vol spel en avontuur!!! In het teken van creativiteit/activiteit, binnen/buiten en sport en spel is er voor ieder wat te beleven. Van 4 tot en met 16 jaar kun je bij JN Loven-Besterd terecht voor spel en ontspanning. Ook na je 16e kun je natuurlijk nog bij ons terecht. Zo hebben wij al enkele jaren een 16+-groep. Daarnaast zijn enthousiaste mensen voor het begeleiden van de kinderen/groepen en het organiseren van activiteiten altijd welkom.Waar ligt Jong Nederland Loven Besterd?

De groepsavonden vinden plaats in, rondom of vanuit ons clubgebouw De Wissel aan de Leliestraat 49 te Tilburg (zijstraat van de Enschotsestraat), tel. 013-5435752. Dit gebouw gebruiken wij samen met De Twern. De Twern gebruikt het doordeweeks overdag en Jong Nederland de avonden en het weekend.

Wat doen we zoal?

Tijdens de activiteiten van JN Loven-Besterd komen de drie pijlers van Jong-Nederland naar voren:
Sport en Spel: allerlei spelen in teamverband maar ook individuele spelen, zowel binnen als buiten. Hierbij kan gedacht worden aan emmerbal, blokjesvoetbal, estafettespelen, slagbal, maar ook een quiz of opdrachtenspel kunnen hieronder gebracht worden.
Creativiteit: Hieronder valt o.a. playbacken, tekenen, koken, techniek en knutselen.

uitenleven: Activiteiten die te maken hebben met het leven buiten, zoals tochtlopen, pionieren en survival. Bovendien gaan we 2 maal per jaar op kamp; een weekendje in april en een hele week in de 1e week van de zomervakantie.
Uiteraard staan de wekelijkse groepsbijeenkomsten voorop. Tijdens deze avonden zijn de kinderen met een vaste groep kinderen en leiding bij elkaar. Elke avond stelt de leiding een afwisselend programma op, op het gebied van sport & spel, creativiteit en buitenleven. Zo krijgen de Minioren een programma vol beweging en variatie met korte spelletjes waarin zij hun fantasie en energie kwijt kunnen. De nieuwsgierigheid van de rakkers wordt getemd door groepsgewijs de wereld te ontdekken met spelletjes en opdrachten. De junioren zijn graag in teamverband bezig en doen allerlei opdrachten die berusten op samenwerking en nieuwe uitdagingen. De senioren willen graag de alledaagse sleur ontduiken en vinden gezelligheid en sfeer belangrijk binnen de groep. Het programma bij hen wordt opgesteld in samenspraak met de groep.

Naast de wekelijkse groepsactiviteiten worden ook andere extra activiteiten georganiseerd door JN Loven-Besterd voor zowel jeugd als ouders:

 • het zwemfestijn
 • districtsdagen
 • playbackwedstrijd
 • darttoernooi
 • een nieuwjaarsreceptie
 • weekendkamp
 • zomerkamp
 • bingo-avonden
 • flessenactie
 • Leutergala
 • carnaval (JN Loven-Besterd kent haar eigen jeugdcarnavalsvereniging)
 • thema-feesten (veelal georganiseerd door de 16+)

Over deze activiteiten is meer te lezen op de site bij de Carnacom, de Activicom of de kalender.

De groepen

Elke groep, heeft een vaste avond en eigen leiding, klik op de de links die u aan de linkerzijde van deze tekst vindt om onze groepen te bekijken.

Word lid!!!

Wij stellen alle kinderen in de gelegenheid om kennis te maken met Jong Nederland Loven-Besterd door tweemalig gratis mee te draaien op een groepsavond. Hierna kan je bepalen of je lid wil worden. De contributie bedraagt EUR 32,50 per kind per half jaar. Dus kom gerust een keertje langs!!! Voor meer informatie kun je ook een mailtje sturen naar een van de groepsleiding uit bovenstaande tabel of via het naastgelegen blokje contact.